Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Espècies i moments d'interés

Celtis australis (Lledoner) i Gleditsia triacanthos f. ‘Inermis’ (Acàcia negra inerme)^

 

Ha arribat la tardor a Vilafranca, al barri del Centre ens ho recorden els lledoners de la plaça de l’Oli (Celtis australis) i les Gleditsies del carrer General Cortijo (Gleditsia triacanthos ‘inermis’).

Cercis siliquastrum (Arbre de l’amor)^

 

L’Arbre de l’amor (Cercis siliquastrum), en plena floració. A les fotografies el podem veure a la plaça Ramona Via i a la Barceloneta.

Prunus cerasifera ‘Pisardii’ (Prunera vermella o Pisardi)^

Aquesta espècie, coneguda popularment com a “Pisardi” és especialment interessant per la seva floració a l’inici de la primavera. S’utilitza molt en jardineria donat que és un arbre de port petit, gran rusticitat, i que dóna molt de joc en combinació amb altres espècies degut a les tonalitats cromàtiques que presenta.

Perovskia atriplicifolia (Salvia russa), Agapanthus africanus (Agapant), Salvia microphylla (Salvia de fulla petita)^

A la primavera es poden veure els parterres del Passeig de Rafael Soler florits de santolines, agapants i salvies.

En aquesta imatge es pot veure l'enjardinament de l’Eix de la Via, sector C/ Papiol. A principis de juliol te lloc la floració en blau i lila de les perovskies i els agapants, en vermell les agrupacions de sàlvies, i en l’estrat arbori el groc de les tipuanes.

Spartium junceum (Ginesta)^

La popularment coneguda “Ginesta” (Spartieum junceum) és una planta papilionàcia (el seu fruit és un llegum) d’origen mediterrani, que podem trobar sovint en brolles i màquies poc desenvolupades. Interessant per la seva rusticitat, és molt utilitzada en jardineria per la seva espectacular floració groga d’abril a juny. A Vilafranca la podem veure formant grans masses arbustives al Parc de la Pau (Barri de La Girada).

Rosa banksiae (Roser de Lady Banks)^

 

Primer any de floració de l’enfiladissa Rosa banksiae, a la rotonda de l’avinguda de la Pelegrina amb el carrer Sant Cugat de Sesgarrigues.

Tipuana tipu (Tipuana o Acàcia de flor groga)^

La Tipuana tipu ( tipuana, o acàcia de flor groga ) és una espècie que perd la fulla molt tard, i floreix entre juny i agost. L’amplada del carrer Escorxador en aquest tram proper a la Pl. de la Verema, ha permès que aquests exemplars puguin desenvolupar el seu gran port, i acabin formant aquesta espectacular catifa de flors groga. A la fotografia podem veure Tipuanes florides al carrer Escorxador.

Aquesta informació ha estat útil?
 Envia'ns un suggeriment

pujar inici